Συχνές Ερωτήσεις

Πώς φτάνω στο ξενοδοχείο Λήδα;

Το να βρεις το ξενοδοχείο Λήδα είναι πολύ εύκολο. Βρισκόμαστε στη νοτιοδυτική πλευρά του Πηλίου, στο χωριό Χόρτο, 46 χμ. από την πόλη του Βόλου. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από την πόλη του Βόλου, θα αναζητήσεις το χωριό Αργαλαστή (το οποίο βρίσκεται περίπου σε απόσταση 40χλμ από τον Βόλο). Έπειτα θα ακολουθήσεις τη διαδρομή προς Μηλίνα, σε απόσταση 6 χλμ από την Αργαλαστή κι επί του κεντρικού δρόμου δεξιά βρίσκεσαι στο Χόρτο και στο ξενοδοχείο Λήδα. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πώς θα φτάσεις στο ξενοδοχείο Λήδα, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας, θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε. Υπάρχουν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Βόλο κάθε δύο ώρες. Μπορούμε να οργανώσουμε τη μεταφορά σου όπου απαιτείται.

Ποιο είναι το επίπεδο των μαθημάτων και ποιες είναι οι απαιτήσεις;

Δεν υπάρχει καμία απαίτηση. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους συμμετέχοντες. Εκτός από κάποια μαθήματα χορού, όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μας ενημερώσουν για το επίπεδο ικανοτήτων τους. Τα γκρουπ ορίζονται την πρώτη ημέρα από το δάσκαλο.

Τι να φέρετε στο ξενοδοχείο Λήδα;

Για τα μαθήματα, συστήνουμε ελαφρύ και άνετο ιματισμό. Εάν δεν έχεις τον κατάλληλο ρουχισμό, τ-σερτ και σορτς είναι αρκετά. Τα υποδήματα εξαρτώνται από το είδος του μαθήματος που έχεις δηλώσει και εξαρτώνται περαιτέρω από την προτίμηση σου. Μερικοί από εσάς έχουν προτίμηση σε παπούτσια χορού ή ποικίλα αθλητικά ή παπούτσια γυμναστικής, άλλοι θα προτιμήσουν να χορέψουν με τις κάλτσες τους ή και χωρίς παπούτσια. Όλα τα διαμερίσματα παρέχουν καθαρά σεντόνια και πετσέτες. Προτείνουμε να φέρετε δύο πρόσθετες πετσέτες.

Ποια γλώσσα θα χρησιμοποιηθεί για τις σειρές μαθημάτων;

Αγγλικά και Γερμανικά. Οι δάσκαλοί μας είναι όλοι πολύγλωσσοι.

Τι γίνεται με τον τομέα εστιάσεως στο ξενοδοχείο Λήδα;

Η επταήμερη διαμονή περιλαμβάνει πλούσιο πρωινό μπουφέ. Επιπλέον, το εστιατόριο Αμβροσία προσφέρει διεθνή και Ελληνική κουζίνα. Δίπλα στο συγκρότημα θα βρεις το καφέ Καζανμπλάνκα, το οποίο με τoν Μαροκινό χαρακτήρα του, συμβάλλει στην ποικιλία των διαθέσιμων εδεσμάτων στην περιοχή.

Τι θα λέγατε για επιλογές ψυχαγωγίας για τα άτομα που σας συνοδεύουν;

Στην ευρύτερη περιοχή είναι διαθέσιμες πολλές διαφορετικές επιλογές ψυχαγωγίας που περιλαμβάνουν καταδύσεις με το Diving Pelion (www.divingpelion.com) που έχει βάση στο ξενοδοχείο Λήδα, τένις, μίνι-γκολφ, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία και ιππασία. Είσαι ευπρόσδεκτος εσύ και η οικογένειά σου. Για κρατήσεις παρακαλούμε επικοινώνησε εγκαίρως μαζί μας.

Πού να πάω για αγορές;

Μικρότερες και μεγαλύτερες αγορές υπάρχουν στο Χόρτο και στην Αργαλαστή. Η Μηλίνα έχει μερικές συμπαθητικές μπουτίκ. Μια λαϊκή αγορά φρούτων/λαχανικών και ιματισμού πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στην Αργαλαστή και αξίζει μια επίσκεψη. Σίγουρα να αφιερώσεις μια ημέρα για τις αγορές σου στο Βόλο, μια πανεπιστημιακή πόλη που εντυπωσιάζει με τα φανταστικά καταστήματα και τα καφέ της και να απολαύσεις ένα γεύμα σε μια από τις πολλές θαυμάσιες ταβέρνες της προκυμαίας.

Υπάρχει νυχτερινή ζωή;

Το μπαρ Ίρις του ξενοδοχείου Λήδα έχει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το καφέ Καζανμπλάνκα που διευθύνεται από τη χαρισματική Μαρι–Φρανς, που γεννήθηκε στο Μαρόκο και μιλά άπταιστα Γαλλικά, Ελληνικά και Γερμανικά, είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους ντόπιους για πολλά χρόνια. Σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το ξενοδοχείο Λήδα, στην παραλία του Χόρτου βρίσκεται ακόμα ένα μπαρ. Κοντά στο Χόρτο βρίσκεται το μεγαλύτερο χωριό Μηλίνα, όπου η νυχτερινή ζωή αρχίζει γύρω στα μεσάνυχτα και μπορείς να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί. Τα ταξί είναι διαθέσιμα με φτηνό κόστος.

Υπάρχει σύνδεση με το Διαδίκτυο;

Υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο ξενοδοχείο Λήδα.

Ποιος ή τι είναι το PiSA?

PiSA – Pilion Summer Academy – είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απολαμβάνει 11 χρόνια επιτυχίας κάτω από την δυναμική ηγεσία της Πέτρα Νόβακ. Η Πέτρα συνεχίζει το ρόλο της ως διευθύντρια του 8ου Εργαστήρια Χορού και Yoga. Παρακαλούμε να διαβιβάσεις όλες τις ερωτήσεις σου σε εκείνη.